Direktlänk till inlägg 28 oktober 2008

Vildmarken i goda händer

Av Jaxx - 28 oktober 2008 16:41

Huvudroller: 

Issa - Ledarens "fru"

Sunshine - Kompanjonens "fru" 

Time Spoody - Ledaren

Triumph - Ledarens kompanjon

Ray - Föl till Sunshine

Polomon - Föl till Issa

Play - Övrig hingst

Like - Övrig hingst

Jaqueline - Övrigt sto

Only - Övrigt sto

Great - Övrigt sto

Lord Pinky - Övrigt sto

Francine Prince - Övrig hingst

Felicia - Svenskt övrigt sto

Blue - Övrig hingst

Dancing - Övrig hingst

Simple Pirate - Övrig hingst


Ny i flockan - 1 

Issa låg spänt ner på den torra marken och väntade på att hennes fölunge skulle komma ut. Plötsligt tryckte hon ut en svart fölunge, äntligen! Issa slikade rent honom och började genast fundera på namn. - Polomon, viskar Issa tyst och kollar mot Polo som hon slikat rent. Polo kunde redan ställa sig upp, men han ramlade förstås ner igen. Issa hjälper Polo att resa sig upp och när han väl ställt sig upp så håller Issa mulen vid Polo så han kan hålla balansen. Och Issa flyttar sin mule lite grann, Polo kan stå av sig självt! Issa kliar honom i det lilla som han hade som pannlugg. Sedan låter hon Polo dia. Polo var så nyfiken på allting så han slutade att dia ganska tvärt. Issa hade ögonen öppna på honom för att han kunde lika väl hitta på vad som helst. Polos far är ledare för en stor känd flock i norra England. Men när människor angripit så har flocken börjat att dö ut, Polos släkt har funnits enda sen 1858 och samma år deltog flocken i strid mot Skottländningarna där dem också vann! Så just Polos släkt är väldigt speciell. - Mamma vad är det där? Frågar Polo och kollar på två flygande "saker" i ett träd. Issa kollar på sin son som i stort sett inte vet så mycket. - Det där är fåglar dem är inte farliga, och när man vaknar kan man höra hur dem sjunger. Fåglar kan vara i olika färger och så som du bäst känner igen dem är att du tittar om dem flyger ovanför dig! Förklarar Issa och ler stort. Hon hukar sin mule och klaffsar i sig en grästuva. Det smakade saftigt och gott! Times marker var de bästa enligt Issa. Solen sken stekhett mot hästarna som stod och betade i gräset. Plötsligt kom Ray skrittande fram emot Polo och Issa med Sun bakom sig.

- Hej Issa det blev en svart för dig iår då! Säger hon och fnissar.

- Jo hej du Sun, jepp... Och för dig blev det fux! Svarar Issa och fnissar tillbaka. - Ja , Ray är hans namn, din då? Säger Sun stor leende. - Min är Polomon, fast han ska kallas Polo! Svarar Issa och låter Polo dia en stund. Sun låter sin pojke dia också. När stona tyckte att det räckte så buffade de undan dem. Plötsligt så såg Issa att hennes älskade "man" kom galopperandes mot henne, det såg ut som att solen bara sken på honom för att han var så populär bland vild hästarna i England och Skottland.

Men det var ingen lycka han kom med. - Skuggans ängel ska komma hit och om vi inte ger oss av nu, så kommer vi att dö! Säger Time som upprört allihopa, men ingen vill dö så alla hjälper sina ungar fram och galopperar långt ifrån Windermere. De tänkte åtminstone komma ner till Kandal! Alla galopperade på lång väg och stigarna började smälta in i varandra och en del krockade. Men det var bara att resa sig upp och fortsätta efter sin flock!


Kommer Skuggans ängel att hitta Time och hans närmaste? Vad kommer att hända med deras dåvarande ställe?  Och vem är det som är skuggans ängel? Läs nästa händelse!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jaxx - 28 oktober 2008 16:37

Nu har jag börjat på en ny historia, alltså blir det en time-out på Lissy Evans medans historian 'Vildmarken i goda händer' , det är alltså "premiär" på den idag! Det kommer ut 1-2 delar per dag, du kommer att kunna läsa den varje dag i ny de...

Av Jaxx - 25 oktober 2008 22:29

28 maj - Min lilla syster Igår föddes min lilla syster Elly. Hon såg ganska konstig ut direkt efter födelsen, alldeles klibbig. Men hon var så liten och söt, och tänk att jag blivit stora syster! Jag Lissy och min pappa Jimi har väntat på min mamma o...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards